SK Baník Libušín : SK Braškov 2:2

Bitva v Libušíně

Hned dvě bitvy se odehrály v sobotu v Libušíně. Jedna rytířská nahoře na kopci nad libušínským hřištěm a druhá přímo na něm mezi Baníkem a Braškovem. První poločas nabídl kvalitní fotbal s většími šancemi na domácí straně. Tu největší měl hned v úvodu zápasu nejlepší střelec týmu Hrubý, ale z malého vápna trestuhodně přestřelil i ochranou síť za bránou. 

Další průnik do vápna vyslal Křenek jen do boční sítě. Když nebyly úspěšní útočníci, musel zaskočit stoper Portužák. Ve 22. minutě dobře zahraný rohový kop od Marouška usměrnil hlavou přímo do šibenice a strhl vedení na naší stranu. I když jsme měli další nadějné šance, do poločasu jsme gól vstřelit nedokázali a tak jsme do kabin odcházeli s nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Druhý poločas přinesl dosti jiný obraz hry. Hosté postupně začali přebírat iniciativu a začali nás přehrávat, jak středem tak po pravé lajně hostů, kde celý zápas zlobil běhavý Zábranský. V 60. minutě jsme mohli své vedení navýšit. To se do vápna dostal Křenek a podobně jako v první půli pálil z úhlu, ale dopadl úplně stejně, protože opět nastřelil jen boční síť braškovské branky. Tlak hostů narůstal a v 65. minutě byli odměněni brankou. Středem se prosmýkl Brodský, na vápně předložil Lungerovi a ten neměl problém zavěsit. 1:1.

 Z naši hry se vytratilo prakticky vše a soupeř toho dokázal využít. Dlouhý centr z levé strany letěl do vápna, kde ho podběhl Kolařík, tam si ho našel Brodský a umístil přesně k tyči. Opařeni změnou skóre jsme se snažili výsledek alespoň vyrovnat. V 77. minutě podržel v přechodové fázi míč na půlce Hrubý, prodloužil na Marouška, který vyslal dlouhým centrem do brejku Obradoviče. Srbský forward vběhl do vápna, kde byl po hezké kličce sražen k zemi a byla nařízena penalta. K té se postavil Hrubý a opět jako v předchozích zápasech nechytatelně proměnil. 2:2. Zbytek zápasu se dosti přeléval na obě strany a to hlavně rychlými protiútoky. Nakonec ani jeden z týmů už nedokázal žádnou šanci proměnit a tak jsme se s velmi dobrým soupeřem rozešli dělbou bodů. Příští týden opět nastoupíme na domácí půdě a čelil nám bude celek Velké Dobré, který nezažívá dobré období a na jaře moc bodů nezískal. Pouze v posledním zápase si zastřílel a porazil doma Hředle 9:1, tudíž budeme muset tyto jejich ofenzivní choutky rázně zastavit.

Další články